Νέα

Our Latest News

Τα Learning Tube κοντά στην τρίτη ηλικία μέσα από το πρόγραμμα "Θάλλω"!

"Θάλλω" Το γήρας με χαμόγελο είναι ένα κοινωνικό πρόγραμμα ενεργητικής ενθάρρυνσης των ηλικιώμενων προς τη δημιουργικότητα μέσα από την τέχνη και το παιχνίδι!

Το κοινωνικό ζήτημα, η δράση του "Θάλλω" και η συμμετοχή των Learning Tube

Τα επιτραπέζια παιχνίδια Learning Tube επιλέχθησαν από την ομάδα του "Θάλλω" ως τα ιδανικότερα παιχνίδια για να εμπλουτίσουν το νέο προγραμμα δραστηριοτήτων των εθελοντικών ομάδων που επισκέπτεται τα γηροκομεία της χώρας.  

Σε μια εποχή όπου οι άνθρωποι υποφέρουν από συμπτώματα γήρανσης σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες. Απέναντι σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που κάποτε θα γίνει και δικό μας βίωμα, η ομάδα του "Θάλλω" αποφάσισε να αντιταχθεί με μια δράση που σκοπό έχει να προσφέρει χαμόγελο, πνευματική διαύγεια – έστω και προσωρινή – και να βοηθήσει στην κοινωνικοποίηση των ανθρώπων αυτών μέσα από τη δημιουργία διαπροσωπικών σχέσεων που προκύπτουν από την κατά το δυνατόν συχνότερη επαφή τους με ομάδα εμψυχωτών και εθελοντών που τους επισκέπτεται.

Το πρόγραμμα του "Θάλλω" βασίζεται στην ενεργητική και όχι παθητική συμμετοχή των ηλικιωμένων. Κάθε συνάντηση ενθαρρύνει την δημιουργικότητα μέσα από την τέχνη, ενώ παράλληλα πραγματοποιούνται και άλλες δραστηριότητες όπως παίξιμο επιλεγμένων επιτραπέζιων παιχνιδιών, εκτενείς συζητήσεις σε θέματα που επιλέγουν οι ίδιοι, παιχνίδια ρόλων και, βέβαια, τραγούδι. Με αυτόν τον τρόπο, οι ηλικιωμένοι εμπλέκονται ενεργά στη διαδικασία. Το ψυχαγωγικό μοντέλο που προτείνεται και υλοποιείται, ενεργοποιεί και προκαλεί έντονες συναισθηματικές αντιδράσεις, απομακρύνει την σκέψη από τον πόνο, μειώνει το στρες λειτουργώντας αγχολυτικά και βοηθά στην μεγάλη μάχη εναντίον της κατάθλιψης. Επιπροσθέτως, διεγείρει την αυτοσυγκέντρωση και βοηθά τη μνήμη, δύο από τις πιο βασικές νοητικές λειτουργίες.

Τα Learning Tube από φέτος το φθινόπωρο, θα πρωταγωνιστούν σε αρκετές δράσεις των εθελοντικών ομάδων με τα αμέτρητα κουίζ γνώσης και μνήμης τους! Οι θεματικές ενότητες που καλύπτουν καθώς και το εύκολο game play τα καθιστούν ιδανικά παιχνίδια για ενεργή συμμετοχή των ηλικιώμενων σε μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες θεματολογίες, η γνώση των οποιών αφορά ουσιαστικά και την τρίτη ηλικία!

Μία δράση μοναδική σε χαρακτήρα και περιεχόμενο που ως δημιουργική ομάδα των Learning Tube, μας γεμίζει χαρά και περηφάνια και θα φροντίσουμε να στηρίξουμε με τα μέσα διαθέτουμε!

Cookies
Πληροφορίες για τη χρήση cookies από την Κ-Τoyz
Αποδέχομαι